Goût de France

2135_NLC_Gout_de_France_Online_invitation_A

Już po raz trzeci – z inicjatywy francuskiego Ministerstwa Spraw Zagranicznych i Rozwoju Międzynarodowego  oraz znakomitego francuskiego Szefa Alain Ducasse w dniu 21 marca 2017 na całym świecie serwowane będą wyśmienite dania kuchni francuskiej . Tego dnia restauracje na przygotowują starannie wybrane menu,  które eksponować będzie tzw. „repas français „- posiłek francuski. Na wszystkich kontynentach będziemy mogli podziwiać   francuską gastronomię w całej jej okazałości.

Właśnie 21 marca, o godz. 19 Konsulat Honorowy Francji w Łodzi, wspólnie z Hotelem Novotel Łódź Centrum  zaprasza na wyśmienitą kolację przygotowana przez Szefa Kuchni NOVO2 lounge bar, Krzysztofa Nowackiego. Serwowanych będzie 5 wyśmienitych dań, będących hołdem dla kuchni francuskiej, przygotowanych według specjalnych zaleceń książki kucharskiej Escoffier. Będzie nam towarzyszyć muzyka na żywo, wystawa prac Roger Blachon oraz degustacja win. Koszt uczestnictwa dla 1 osoby to 195zł. Serdecznie zapraszamy!